tirsdag 24. mai 2011

Fuglesangtur i Fossliåsen

Lørdag 28. mai kl 0700 arrangerer vi fuglesangtur ved Fossliåsen. Langs Fosslibekken som renner bak Fossliåsen er det mye gammel løvskog, og en biotop som er godt egnet for mange sangfugler. En asfaltert gangsti langs bekken gjør også området godt egnet til ekskursjonformål, både for store og små. Fuglesangturen er en del av Norsk Ornitologisk Forenings landsdekkende arrangement, Fuglenes Dag, og er en fin anledning for alle fugleinteresserte, uansett nivå, til å bli kjent med fuglesangen og hvilke arter som synger her.

Her skjerpes hørselen og blikket, lyttende til fuglesangen. Foto: Per Inge Værnesbranden

De fleste syngende fugler er på sitt mest aktive tidlig om morgenen, og derfor starter turen også forholdsvis tidlig, kl 07.00, en fin start på dagen for de av oss som er morgenfugler. Oppmøte ved Fosslia skole. Ta gjerne med mat og drikke.
Veibeskrivelse til Fosslia skole: Fra E14 (rundkjøring ved Tore Ligaard/Rema 1000): Kjør vegen forbi Rema 1000/Bunnpris og videre gjennom neste rundkjøring. Ved tredje rundkjøring sving til venstre, og deretter første til høyre. Da kommer du opp til Fosslia skole hvor vi møtes.

3 kommentarer:

 1. Dette arrangementet blir jeg med på! Håper at mange andre også gjør det. Tror det kan bli lærerikt for mange dette, og sikkert en fin morgen i "solskinn".

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Kjempeflott side, artig å se bilder av både fugler og fuglefolk. Håper det kommer mange på turene deres!

  Hilsen Jon Olav, NOF Lofoten

  SvarSlett