tirsdag 5. januar 2016

Fuglevandring i Halsøen - januar

Søndag 10. januar blir det en ny fuglevandring i Halsøen. Fuglevandringa er et tilbud for både de som ikke har så mye kunnskap om fugler og har lyst til å lære mer, og de som allerede kan mye om fugler men som vil bli med på en trivelig tur for å treffe andre fugleinteresserte. Dette blir også den første uteaktiviteten for NOF Stjørdal i 2016, og vi skal avholde fuglevandringa den første søndagen hver måned til og med april.

Nå på denne tida av vinteren er det ikke mye nytt som har kommet, men de samme fuglene som holder stand gjennom hele vinteren. Foruten stokkanda som er tallrik her, er det i vinter en uvanlig stor forekomst av både brunnakke og krikkand, arter som vanligvis er fåtallige å se vinterstid. Før jul ble også en dvergdykker sett, en art som ikke blir sett hvert år i Stjørdal. Den kan fort bli oversett.

Oppmøte blir på parkeringsplassen mellom Tangtunnelen og jernbanen kl 10:00. Se kart under forrige innlegg. Husk å kle deg etter værforholdene og ta gjerne med egen kikkert/teleskop om du har det. Vi stiller også med teleskop til utlån.

Sangsvaner er av og til innom Halsøen. Foto: Per Inge Værnesbranden.
Stokkender i morgenlyset. En tur til Halsøen tidlig om morgenen
kan gi mange flotte stemninger. Foto: Per Inge Værnesbranden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar