torsdag 27. oktober 2022

AKTIVITETER FOR BIRDLIFE STJØRDAL HØSTEN 2022

Vi har slitt litt med å få fastsatt et tilbud om møter og aktiviteter nå i høst, men nå har vi omsider klart å sette opp noen aktiviteter den nærmeste måneden. 

Kjøttmeisa er en vanlig hekkefugl i kasser. Foto: Per Inge Værnesbranden.Torsdag 10. november: Fuglekassesnekring. Tidspunkt kl 18:00-22:00.

Sted: Hos Jo Anders Auran, Auranvegen 207, 7510 Skatval (øverste gården på åsryggen nord for Vingebukta hvis du kjører mot Skatval fra Vingekrysset). 

Vi har hatt endel materialer lagret i garasjen til Jo Anders, og nå er det på tide at de kommer fuglene til nytte. Ta gjerne med egen hammer eller skrumaskin. Vi stiller med spiker og skruer, og spanderer kaffe/te og kaker. 

Det er begrenset med plass, så gi gjerne beskjed om du kommer, på tlf 45619219, så vi vet hvor mange det blir. 

Gråspurven har behov for fuglekasser å hekke i. Den er på Rødlista over trua arter, i kategorien Nær Truet. Foto: Per Inge Værnesbranden


Søndag 13. november: Tur til Håmmårsbukta friluftsområde, Skatval. Oppmøte ved P-plassen kl 10:00. Veibeskrivelse: Sørfra: Kjør E6 forbi Skatval kirke og følg skilt merket "Friluftsområde" fra E6 ca 1,5 km nord for kirka. Nordfra: Fra Langstein, etter du har kjørt over jernbanen, ta av vei til høyre like etter de tildekkede fotoboksene og følg skiltet "Friluftsområde". Se kartet.

Foruten å se etter fugler både på sjøen og i skogen, skal vi også ta en sjekk på alle fuglekassene som har hengt oppe noen år, for å renske gamle reir, stramme opp og feste kassene og evt flytte noen. Kanskje vi henger opp noen nye også. Tirsdag 22. november: Medlemsmøte på Prestegårdskafeen, Stjørdal Museum (rett nedenfor Værnes kirke). Kl 1830-ca 2130. 

Vi får et spennende foredrag om forsking på en uvanlig hekkefugl i trøndersk natur, taigasædgåsa. Den har en liten hekkebestand i grenseområdene til Børgefjell nasjonalpark, Røyrvik kommune. Foredrag ved Rolf Terje Kroglund, Nord Universitet. 

På møtet er det mulig å få kjøpe Trøndersk fuglekalender 2023 for kr 150,-. Kalenderen er utgitt av BirdLife Trøndelag, med et fuglebilde pr måned, valgt ut etter en fotokonkurranse blant medlemmene tidligere i år. Den selges gjennom lokallagene.

Du trenger ikke være medlem for å komme på våre aktiviteter, men BirdLife Norge har behov for flere medlemmer, for å støtte foreningens arbeid med natur- og fuglevern. Bli medlem her: www.birdlife.no/organisasjonen/medlemskap/ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar