fredag 25. oktober 2013

Fuglebua i Håmmårsbukta

NOF Stjørdal har fått tilgang til et eget husvære som vil bli benyttet som samlingssted og utgangspunkt for aktiviteter og fuglestudier i tida som kommer. Håmmårsbukta friluftsområde (øst for Steinvikholmen) ble offisielt innviet i sommer etter at det tidligere avstengte militærområdet ble kjøpt av Stjørdal kommune og Direktoratet for Naturforvaltning (se innlegg lenger nede i bloggen)

Ved innkjøringa til området står det ei lita bu som ble brukt som vaktbu for anlegget. Denne bua har NOF Stjørdal nå fått leie gratis av Stjørdal kommune. Eneste vi har forpliktet oss til er å ha tilsyn og rengjøring med et av toalettene i området.

Tidligere i høst startet vi med oppussing av bua, og om ikke lenge er den klar til bruk. Målet med bua er å bruke den som et samlingssted for fugleinteresserte i Stjørdal (og fra resten av Trøndelag også :-)), etablere en foringsplass, drive ringmerking, arrangere fuglesangekskursjoner for publikum og ellers annet innen fuglestudier i området. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om ikke lenge, når bua er klar til bruk.
Dugnadsgjengen tar en velfortjent pause med pølsegrilling. Fra venstre: Bjørn Eide, Kjell Thore Leinhardt, Kjell Arnfinn Aune og Jo Anders Auran, samt juniorsjefen i familien Auran i bakgrunnen.
Tre av ildsjelene som har stått på i arbeidet med fuglebua: Kjell Arnfinn Aune, Kjell Thore Leinhardt og Bjørn Eide. 
Alle foto: Per Inge Værnesbranden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar