onsdag 28. mai 2014

Fuglesangtur i Håmmårsbukta 1. juni

Bare en uke etter at vi arrangerte fuglesangtur ved Fossliåsen, slår vi til med en ny fuglesangtur. Denne gangen er stedet Håmmårsbukta friluftsområde på Skatval. Det er første gang vi prøver dette i Håmmårsbukta, så det blir spennende å se hvordan det vil fungere. Friluftsområdet er godt egnet til fuglesangtur med asfaltert vei langs skogen som står helt inntil veien. Samtidig er det også utsyn til fjorden langs veien, så det er gode muligheter for å se sjøfugler også.

Oppmøte søndag 1. juni kl. 07.00, ved porten til friluftsområdet. NOF Stjørdal disponerer den gamle vaktbua ved porten, og det vil bli anledning til å besøke den samtidig. Ta gjerne med noe å spise og drikke og benytt anledningen til å se deg om i området. Vi har skrevet om området i et tidligere innlegg, datert 25. oktober 2013. Du finner det i menyen til høyre her.

Veibeskrivelse til Håmmårsbukta: 
Kommer du sørfra på E6: Kjør avkjørsel mot Steinvikholmen, nord for Skatval kirke. Denne avkjørselen er også skiltet til Aglo og Friluftsområde. Når du har kjørt over brua over E6, ta første vei til høyre, og følg skilting til Friluftsområde, ned bakken. 
Kommer du nordfra på E6: På vei opp fra Langstein, sving av til høyre like etter fotoboksen og før starten på tofeltsvei oppover. Deretter følg denne veien parallelt med E6 et par hundre meter og sving til høyre over jernbanen. Derfra går veien ned til friluftsområdet.

Ringdua har gode forhold i skogen ved Håmmårsbukta. Foto: Per Inge Værensbranden.

Makrellterne kan ses i Håmmårsbukta. Foto: Per Inge Værnesbranden. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar